30 november 2006

Præsentationer Hold 1 og Hold 2

Logbog uge 48 (hold 2, torsdag d. 30. nov.)
og for uge 49 (hold1, ondsdag d. 29. nov.)
Det valgfrie tema Præsentationer var på programmet i dag.
Der var valgfrihed mellem at bruge PowerPoint eller Mediator.

Lidt teknik og hvor kan man få programmerne
Mediator kan gratis lånes på CVU biblioteket mod at den studerende afinstallerer programmet, når man ikke længere er studerende på CVU Sønderjylland.
PowerPoint følger med den officepakke, som de fleste har på deres pc, og kan ikke lånes på biblioteket.
Både PowerPoint og Mediator præsentationer kan laves, så de kan køre på en pc, som ikke har programmet installeret. Til PowerPoint kan en fremviser downloades, hvis man har lavet en præsentation i version 2003 eller version XP, og den skal køre på en pc uden PowerPoint, eller en ældre PowerPoint.

Hvad er en multimedie præsentation
Vi gennemgik hvilke elementer en multimediepræsentation kan indeholde:


  • Tekst
  • Billede
  • Animation
  • Animeret video
  • Lyd
  • Video
Hvordan opbygges en præsentation?


  • Sekventiel
  • Kiosk

Om præsentationer se venligst Skole-IT's hjemmeside for lærerstuderende.
Her finder du også relevant læsning.
Du kan finde modulteksten som pdf-fil med den teoretisk baggrund på Skole-IT.dk ved at logge på som lærerstuderende.

Det er en god idé at starte med en simpel liniær præsentation, hvor den ene side afløses af den næste ved et klik med musen, eller et tryk på en taste. Herefter kan præsentationen udvides, eller du kan lave en ny, som er mere avanceret. Hvis du er hel ny på området, og kaster dig ud i noget, som er meget avanceret, risikerer du at løbe panden mod en mur, og blive træt af det!
Altså, slå ikke større brød op end du kan bage.

Story board

Større præsentationer kan med fordel planlægges med et storry board. Dette kan f.eks. laves med mindmap programmet OpenMind, som kan lånes gratis på CVU biblioteket. Til brug i undervisningen i skolen, kan man bruge et stort stykke karton, og klistre små gule lapper med tekst på for hvert nyt skærmbillede.

PowerPoint
PowerPoint er oprindeligt et præsentationsprogram til brug i forretningsverdenen, eller af undervisere til afløsning af overheadprojektoren. Programmet er siden blevet udbygget betydeligt, især i de nyeste versioner, så det nu fremstår som noget der med lidt god vilje kan betegnes som et multimedieprogram.
Der findes tastevejledning til PowerPoint i Skole-IT's side: IT-værktøjskassen eller i manualbasen Hvis du vil have en meget kort on-line præsentation til PowerPoint 2000, kan du kigge her

Mediator
Mediator er fra starten designet som et multimedieværktøj. Det betyder, at det er lidt vanskeligere at gå til end PowerPoint, men at man til gengæld har langt større frihed til og mulighed for at styre sit multimedieshow, bl.a. mht. til tidsstyring og animationer.
Der er et stort antal baggrunde, billeder og lyde med til Mediator.
Programmet er dog ikke vanskeligere end, at man kan begynde at bruge det i 3.-4. klasse. Man kan, som i PowerPoint begynde i det små med linieære præsentationer.

Der findes tastevejledning til Mediator i Skole-IT's side: IT-værktøjskassen eller i manualbasen Hvis du vil have en meget kort on-line præsentation til Mediator 6.0, kan du kigge her

Ingen kommentarer: